Food Innovation Day 2018

Donderdag 25 oktober

Inspyrium, Cuijk

Sprekers

Plenair

 • Marjan Ippel
  Foodtrendspecialist

  Foodtrendanalist Marjan Ippel signaleert, analyseert en beschrijft al meer dan tien jaar de trends in eten en drinken. Hier en in het buitenland. Dat doet ze op haar website Talkinfood.nl, in foodmagazines als ELLE Eten en live in custom made presentaties en workshops voor het bedrijfsleven en de horeca. Aan de hand van inspirerende (voor)beelden duikt ze in de maatschappelijke, geopolitieke en technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe, wat, waar en wanneer wij eten en drinken.

  Foto: Saskia van Osnabrugge

 • Chloé Rutzerveld
  Food Designer

  Chloé Rutzerveld is kritisch food designer. Ze ontwerpt scenario’s voor nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Haar passie voor eten, fascinatie voor natuur en interesse in technologie komen terug in haar werk. Hoe kunnen we ons eten efficiënter, gezonder en duurzamer maken door technologie in te zetten als hulpmiddel van de natuur? Terugkerende thema’s zijn de zoektocht naar alternatieve eiwitten, de vermindering van voedselverspilling en het slim gebruik maken van natuurlijke eigenschappen. Chloé’s werk komt voort uit persoonlijke nieuwsgierigheid en vragen en dat is merkbaar op de gepassioneerde manier waarop ze erover verteld. Naast zelf-geïnitieerde onderzoeksprojecten werkt ze als consultant, gastdocent en ontwikkeld ze conceptuele diners die de toekomstscenario’s tastbaar maken.

  Een lezing van Chloé is geen trendwatch sessie, maar een directe overdracht van de toekomst-scenario’s door de bedenker zelf. Door het interdisciplinaire karakter spreken de projecten een breed publiek aan. Chloé is eerder uitgenodigd als spreker door culturele instellingen zoals het V&A in Londen, door de voedingsindustrie waaronder Coca-Cola en Royal Smilde en door duurzame banken als ASN en Triodos. De lezing wordt indien gewenst, aangepast aan uw bedrijf of sector.

  Foto: Annemiek Schout

  Lees meer
 • Cees Dekker
  Advocaat

  Cees Dekker is sinds 1989 advocaat en is sinds 2006 compagnon bij ons kantoor. Eerder was hij onder andere hoofd van de Juridische Dienst van de NMa (nu ACM), en werkzaam bij een Loyens & Loeff in Rotterdam. Hij was daarnaast verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en is thans gastdocent State Aid Law aan de Universiteit van Amsterdam.

   

  Lees meer
 • Badreddine
  Specialist Blockchain Technologie

  Badreddine Tazrouti is een specialist, trainer en ervaren spreker op het gebied van Blockchain technologie. Hij heeft als een van de eerste studenten in Nederland zijn masterscriptie over dit onderwerp geschreven. Momenteel helpt hij studenten, bedrijven en overheidsinstellingen om de Blockchain technologie en de gerelateerde concepten, zoals 'smart' contracts, ICOs, dApps en cryptomunten, (beter) te begrijpen en te gebruiken binnen hun domein.

  Daarnaast is hij ook organisator van www.blockchaininnovationconference.com, het grootste Blockchain congres van de Benelux. Daar komen jaarlijks +450 participanten en +100 organisaties  bestaande uit academici, corporates, beleidsmakers, techneuten en startups bijeen om de belangrijkste insights, ontwikkelingen en verwachtingen te bespreken rondom Blockchain technologie. Meer weten over de spreker? Zie www.tazrouti.com.

 • Michaël Nieuwesteeg
  Directeur, NVC Nederlands Verpakkingscentrum

  Michaël Nieuwesteeg is directeur van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC lidmaatschap, de innovatieprojecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.

 • Maarten de Boer
  Business Consultant ICT, Speyk

  Maarten is reeds ruim 22 jaar werkzaam in de ICT branche. Hierin heeft hij diverse functies bekleed waaronder systeembeheerder, Service Level Manager, Product Manager, Accountmanager en tegenwoordig Business Consultant bij SPEYK. Vanuit de diverse functies is hij bij een grote diversiteit aan bedrijven geweest om de vertaalslag van bedrijfsprocessen naar technische oplossingen te maken. Dit alles met maar één doel, de ICT oplossing als ondersteunend middel zo inzetten dat het meerwaarde biedt in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Daarbij gaat het niet alleen om het advies en de realisatie, maar ook om de begeleiding van de organisatie en haar medewerkers tijdens het hele traject.

  Vanuit zijn rol blijft Maarten op de hoogte van onder andere technologische - en marktontwikkelingen. Maar denk ook aan bijkomende wet- en regelgeving zoals GDPR / AVG en de impact daarvan op ICT omgevingen en medewerkers. Hetzelfde geldt ook voor de bedreigingen van buitenaf in de vorm virussen en hackers. Maarten zal tijdens zijn sessie ingaan op diverse onderwerpen zoals ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie die gebruik maken van ICT en technologische ontwikkelingen die interessant kunnen zijn voor de levensmiddelenindustrie.